Nuffnang ads

Wednesday, November 2, 2011

Kelemasan

From here


Harini dah masuk hari ketiga aku tanggung kerja penyelia aku yang pergi menunaikan rukun islam ke5.
I felt like drowning. Yang aku sempat makan heavy breakfast yang aku masak dari rumah. Then lunch, just eating something light je. First day aku dah almost give nangis kena marah dengan staf. I don't mind if your post lower than mine but where the hell is your respect? Selama ni pun aku tolong dia print kan claims apa-apa lah yang diminta tolong I will try my best nak entertain dia (in term of work je ler). Tu yang buat aku sedih gila rasa dibulu. Ko ingat aku nak give up easily ker? Well, i wake up and getting stronger and firmer lepas menangis la k. 8 bulan ditinggalkan suami i still can survive (but i still depend on his pay)...huhuhuhu...Cuma first time aku rasa dibuli kat tempat kerja. I respect the eldest and someone with title but at least...show me some respect juga. Yang tinggi-tinggi osah sombong eh...cuma dalam hati aku cuma mampu cakap i'm not your coolie...use a right tone when asking for help...you are not using your money to pay me...even you have been paid by the government or to be exact duit penduduk Malaysia. So...jangan nak bongkak dengan orang bawahan. 

Menyimpang jauh dah ni. Aku sebenarnya lemas dengan penanggungan kerja ni. Waktu rehat pun kena kerja gak. Kerja hakiki aku tertangguh. What to do...

1 comment:

♥ Elin ♥ said...

xper nanti pulangan yg lumayan ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...