Nuffnang ads

Monday, May 9, 2011

Anugerah atau A Better Future ?

Aku pening.
Esok, lusa, tulat aku dah apply untuk exam.
Tapi esok juga aku tercalon untuk anugerah.
Anugerah apa, usah ditanya.
Hanya sekadar pengiktirafan untuk khidmat aku selama 2 tahun, 4 bulan dan 3 hari
Perasaan aku? Flat...sedikit bangga...flat back...show no emotion...

Entah...
Aku try consult...
Tanya emak, tanya kawan rapat, tanya suami, tanya kekasih gelap...Eh?

Toast for a better future...
Walaupun tahun depan ada paper tu lagi...
Tapi...
Aku cuba nasib dulu tahun ni.

Biarlah...recognition hanya untuk sementara...lusa tulat orang dah lupa
Demi keluarga...
Ketepikan suasana glamour...mengharap untuk bersalaman dengan kapitalis. Eh? Merapu...
Kerana penghargaan itu tak berbaloi...jika masih memburuh...
Dengan bayaran yang masih setimpal lagi ke dengan kos sekarang?

I choose for a better future...
Walaupun tak pasti boleh lepas
Tapi sekurang-kurangnya aku mencuba
Lagipun it's free...

Korang doakan aku tenang menjawab
Angan-angan aku... untuk berada di atas
Akan aku gunakan kelebihan yang ada itu untuk memperjuangkan nasib aku dan rakyat marhaen yang lain

Tak dapat banyak...
Tipis-tipis pun jadilah.
Asalkan rasa hati dapat didendangkan.

1 comment:

Cik Eka said...

eka doakan!!! semoga berjaya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...