Nuffnang ads

Friday, May 6, 2011

Terlajak kata

Silap aku
Dalam minggu ni my boy and i ada emotion breakdown kot.
Pagi-pagi nak hantar ke pengasuh dia menangis melalak and refuse to get up.
Today is Friday and final day for this week and i am a bit tempered.
Sebabnya, semalam dah cakap dengan dia
Tomorrow mama still going to work so i'll send you as usual to makcik. Please and please, i am begging you jangan nangis like few days age. Menganggu tahu tak our neighbourhood...(Aku cakap cam la dia faham. He even crossed his finger when i asked a hi-5)

And this morning, maybe aku dah sentap sangat dengan perangai dia aku terlepas tanya kat pengasuh anak aku...
' Kak, pelik la nape Hariz tak mau pegi. Selalu tak cam ni. Dia ada kena bully ke kak? ' See!....Masa tu aku cakap dengan nada tak serius...gelak2 lagi. Aku tak serius pun cakap cam tu. Maybe sebab aku dah bengang dengan perangai Hariz.

Bila sampai ofis, i received an sms dari kakak tu cakap dia terasa hati bila aku cakap camtu.
OMG! I hurt her...huhuhu..my fault...aku takde niat pun just cakap gurau-gurau...it's very early in the morning like 6.15 am. So annoying dengan Hariz menangis takmau pergi.

Saya minta maaf sangat2 kak. Tak terniat nak kecilkan hati akak camtu. Dem it! Aku tau walaupun berkali minta maaf, the scar is there.

Aku kenal akak ni sejak kecil lagi. Masa kitorang duduk situ. Tapi tak lama. Adalah dalam 2 tahun.

Cane eh aku nak mend balik hati dia yang dah luka tu?

3 comments:

mekchu said...

terlajak perahu boleh berundur kan.. x pe la, kita kan manusia biasa.. kadang2 tu mmg terlepas.. hopefully, semua ok..

Cik Eka said...

ermm kak,kita tak sangka kan dia terasa....tapi nak buat cane..akak mintak maaf lah balik..budak2 kan kalau cmtu mesti ada something...sepupu eka dua orang,umi dia hantar umah pengasuh..dua orang...abg umor 6 tahun..tadika...nanges2 tak nak pegi..rupanya die kene buli dengan anak2 pengasuh.....

Xana Razak said...

kak su : huhuhu...tu lah kak...

eka : tu la...akak curious je....sometimes curiosity killed the cat..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...