Nuffnang ads

Monday, January 10, 2011

Beli minyak masak online

Sabtu lepas dengan sangat berbesar hati pergi lah beli barang-barang keperluan bersama dengan ibu mertuaku.
Fist hunting, susu Hariz kat Tesco murah. Off we went there...mak mertua aku survey minyak masak...licin licaoo wa cakap lu...
Pastu bawak lah dia ke Econsave sebab dia biasa beli barang-barang dapur kat sana. Aku pun nak membeli gak sebab sayur kat rumah lama dah tak makan sebab kurang rajin aku nak ke pasar seminggu dua yang lepas.
Alang-alang masuk ke Econsave, jom la kita budget2 save sekali...Aku cari sayur, bawang besar dan putih...dok berebut2 aku pun tak tau kenapa sampai mak mertua aku aku cakap bawang pun dah mahal. Nasib kat situ RM 3 lebih. Tu yang berebut2...rupa bawang nye tak la cam fresh from oven tu tapi boleh lah..buang la mana yang busuk2 tu...
Lagi, ke rak minyak masak lah kita. Licin gak untuk botol2 yang biasa aku beli tu. Hampa la mak mertua aku. Aku ok je sebab aritu baru beli. Nasib baik la ada yang peket punya tapi itupun lipit 2 peket sorang. Pakat2 ngan mak aku, dia amik dua, aku amik dua. Semua tu untu mak aku. Hehehe...Naseb tak suruh laki aku masuk beratur nak bayar sama.

Aku rasalah kan...sape2 yang buat jual minyak masak online confirm laku. Tak kisahlah tambah harga pos sekali pun. Saat2 genting ni...orang sure tak kisah berapa harga punya lah kan? Tambah2 yang berniaga sebab diorang pun boleh kasi up giler harga makanan diorang. Yang merana, kita2 yang gaji tak seberapa ni. Aku rasa purchasing power kita bab-bab keperluan ni memang tinggi tapi tak faham kenapa harga perlu naik unless kekurangan bahan tu..tapi kita kan produce minyak masak...so aku jangka minyak masak yang diproduce tu melebihi la keperluan pengguna di Malaysia ni kan? Entahlah..aku amik economy pun sepenggal kat U je...itupun dapat A-...

Apa kata korang? Sasape yang yang ada kebun sawit tu produce sendiri sudah minyak masak tu. Takpun buat brand sendiri jual online aje. Oh, mintak abah buat camtu lah..hehehe

3 comments:

Cik Eka said...

jom..jual minyak masak on9..hahaha..
kat sini pon same..mak eka terpkasa beli yg botol besar tu..yg paket2 jgn harap nk ade....nk makan bnda bergoreng pon jarang2

Xana said...

tu aaa...nak cari sape yang jual ni...

Cik Eka said...

murahla bawang tu kak..kat sini bawang besar sekilog rm 5.00.! huh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...