Nuffnang ads

Thursday, July 1, 2010

An honest confession...


Aku ada sedikit HEARING LOSS!

That's the truth. Berkira-kira aku nak buat post ni ke tak tapi aku rasa some of my friends will notice it.
Benda ni dah la...sejak di sekolah rendah lagi..
Aku ada la undergone several test masa tu
And, the result didn't turn out well
Aku kemungkinan ada defect ni sejak baby kot...
Maybe mase tu kuku panjang sangat and ter'korek' lebih sket dalam telinga tu
Aku pun tak berape hengat la...Result test tu pun tah mane mak kau letak tah
And recently last year kot...ke awal2 tahun ni tah
Aku gi check up lagi sekali kat ENT
Sebab aku rase macam berdengung2 sangat sampai aku tak boleh dengar apa org cakap satu hari tu
i ran the test again
Resultnya bile tiba derang set tu pitch yang high wave, slow and nyaring tu aku xleh dengar so button tu aku tak press la
Test dia seingat aku ada 2 ke 3 step tah
Hi pitch, low pitch and ape tah satu lg...klu dengar aku satu punat yang di connect direct dengan dia nyer machine tu ...then computer akan calculate the result
I fail bab tu
And the examiner cakap aku kemungkinan perlukan hearing aid..she means sooner 
It's getting more severe due to aging
Well, i accept it and get used to it

So, kepada kengkawan..
Kalau bila anda bercakap dengan saya and saya jawab "Apa?" and you have to repeat it over and over
Maafkan saya...Itu kekurangan saya...
That's why i prefer to chat online rather than talk on the phone/face2face
Tapi saya masih boleh dengar lagi...cuma kalau yang memang style cakap perlahan tu saya minta maaf la kalau saya minta ulang berkali2.



2 comments:

Mommy Pinky said...

Hmmm...dugaan.. Harap anda tabah okey :)

Xana said...

thanks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...