Nuffnang ads

Tuesday, April 19, 2011

Bundle dan aku

Aku start pakai bundle sejak masuk U
Sebelum tu, sebab semua ditanggung mak ayah...
So aku tak la berkira sangat...duduk asrama start lepas UPSR kan...
Biasanya baju-baju aku dulu dibeli masa aku tak ikut diorang shopping

Call me cheapskate...
Bab baju, seluar, tudung ...
Aku hanya akan beli bawah RM10
Mak aku memang tak bagi aa aku beli bundle...
Dia kata nanti dapat penyakit yang tak tau asal usul/ nama dia daripada bekas pemakai
Bagi aku...setakat baju duduk rumah...RM10 per piece tu dah kira mahal
Tambah2 aku ni jenis dok dapur plus basuh tandas

Pernah dulu masa zaman2 aku dok tolong laki aku menjual di pasar malam
Bulan puasa...4 helai T-shirt for RM10. Mane nak dapat lagi kan...
Harga camtu ko beli kat kedai dapat tshirt kosong je takde printed pape

Sampai sekarang aku still beli bundle...
Aku suka tengok kemeja bundle gak...design kadang2 classic
corak pun classic....kat kedai tak dapat la sehelai kemeja checkered tu harga RM10 kan
at least paling murah pun RM39.90.

So untuk anak aku...
aku wariskan sikap cheapskate aku ni
jeans dan tshirt yang printed2 best...
aku beli bundle je...
seluar jeans kids je lg mahal dr seluar jeans aku
jeans aku pun aku beli kat tesco/cr4 je yang harga tak lebih dr RM10
ni kan pulak aku nak beli seluar untuk anak aku yg harganya 5 kali ganda daripada seluar aku
maafkan mama la sgt2 eh...mmg xkan ku beli

I love bundle..and it's smells goood...ho ho ho

3 comments:

Cik Eka said...

bau bundle tu akak suke???
ahaaaaa eka tau..baju bundle ada satu bau yg lain dr lain..eka pun ada beli bundle.heeeeeeeeeeeee.....kemeja zara yg kalo bli tah bape rat..tp dpt 10 hengget..mak x bg takut kurappp..tp ape de hal....heeeee

Xana Razak said...

dulu sbb pakai duit mak kan..so wont mind d price aaa...
skrg duit sdr kan...being cheapskate la sket....tp design bundle pun cun gak...skrg pun gaya byk da retro balik...

Cik Eka said...

ha ah tulah...eka ade dpt banyak baju n seluar dri makcik eka..dia simpan baju lama2 dia..hahahaha....tapi dia kata kalau tau fesyen dulu berulang,dah lama dia simpan n tak buang..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...