Nuffnang ads

Thursday, April 28, 2011

Makanan kegemaran di kantin sekolah

Sekarang kan tengah kecoh pelan makanan yang sedia ada kat sekolah sekarang tak sihat. Say who? Tengok la output gak kan...easy said dan menuding jari kepada penjual di kantin sekolah. Second big boss kat kementerian tu tengok la gak kan? Tu nak blame siapa? 

Pics googled.

Aku dulu masa sekolah rendah memang mak aku bekalkan makanan untuk aku la. Lagipun aku pergi sekolah yang dekat gak aa dengan rumah aku. Pagi abah hantar, balik kena aa merentas desa sikit. Rentas belakang rumah ustazah yang aku ngaji lepas balik sekolah petang. Siap kena kena kejar lg ngan mak ayam tu. Sian adik aku..hahaha..aku dah selamatkan diri dulu.

Time tu aku makcik kantin still jual benda yang sama. Nasi lemak, bihun goreng, mee  goreng. Kitorang obes? Tak de pun. Semua maintain je cute and slim. Tapi dulu maybe sebab sekolah kitorang sekerat hari je. Taklah sampai petang. Sebab petang tu aku ada kelas kafa. So kena kayuh basikal pergi sekolah tu. Adalah exercise sikit.

Dulu time PJ lebih kurang sejam. Walaupun takde cikgu yang qualified mengajar, tapi kitorang still main bola tampar, hockey, time ada hari sukan, mula lah aktiviti olahraga. Padang besar lagi time tu.

Sekarang ni no wonder budak makin obes. Sekolah rendah lama aku tu dah takde padang lagi. Semua dah naik bangunan baru untuk kelas. So cikgu yang ajar PJ pun tangkap muat je.

Sekolah menengah aku dok asrama so breakfast dah minum watpe nak minum pagi lagi kan? Tapi kadang-kadang temankan gak member2 minum. Favourite aku biasanya bihun goreng...dengan telur mata. Hehehe...

Apa makanan kegemaran korang masa kat kantin sekolah dulu?

3 comments:

Cik Eka said...

budak skang suke makan nugget,kentang,hotdog..kat skolah juai bnda tu..nasik lemak gak salah....eka ni berapa tahun telan nasik lemak..sekeping gak..hehe

Syafinaz Razak said...

wah...smpai skrg aku msih phobia ayam tu keja aku...huh...
dulu aku paling suke curik2 beli sengkuang yg taruk ape bende tah kat umah makcik dkt ngn umah ustazah tu..huhuhu...nape xde org buat lagi ye???

Xana Razak said...

pnut : makcik tu mak kpd hurairah. ko kenal ada sorang budak yang admire gile kat aku dulu? mak dia aaa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...