Nuffnang ads

Friday, October 1, 2010

Entri khas untuk suami tercinta

Kenapa saya rasa suami saya sangat istimewa???
 
Selalu asyik kenapa isteri special je kan...jom bukak cerita pasal suami kita pulak

Saya bangun pagi bersiap nak ke tempat pick-up bas untuk ke tempat kerja...
Sebelum tu, siapkan makan anak, check dalam bakul makan semua cukup...
Mandi, gosok baju (kerja paling malas)...bersiap(tak make-up bagai pun...biasa pakai eye-liner jer)
Si dia pun bangun dengan sendirinya...gosok gigi, cuci muka, tukar lampin dan baju anak..masukkan barang dalam kereta...
saya..angkat anak letak kat car seat..tutup pintu..chow chin chow ke tempat bas...naik bas tido...
TAPI...si dia drive la bawa anak ke tempat penjaga anak. Unload barang anak...
Balik rumah balik...tengok baldi baju kotor anak da penuh...masukkan dalam mesin..basuh...
Pastu bakul baju kotor kita dah penuh...then basuh gak
Pastu tengok dalam sinki, pinggan mangkuk makan semalam isteri malas nak basuh, saje tinggalkan keje kat aku sebab tak puas hati dia balik penat kena masak tak berbasuh, basuhkan, periuk nasi pun clearkan juga.
Buat air, toast roti, makan dengan kaya sebab isteri malas nak buatkan sendiri sebab isteri sibuk siapkan bekal anak...
Kemas rumah, kalau berhabuk sikit vacuum...lepas tu dia mop lagi esp. kat dapur..kemas2 tempat masak
buang semua sampah dari lampin pakai buang anak, sampah dari dapur
Baju da siap dimesin...sidai..angkat baju yang dah kering ...
Kalau rajin dia lipat...biasa memang dia yang lipat pun sekarang sejak saya dah beranak ni
Kalau ada call panggil kerja (he's into construction currently), dia pergi lepas tu tunggu aku balik kerja and amik aku...
Then gi menjemput si kecil tu pulak...
Malam pulak, sambil aku masak dia dok melayan Hariz main sebab tak nak bagi si kenit tu dok mengacau kat dapur.
lepas makan pergi kunci2 pintu semua...layan tv then masuk tido...

Itulah yang buatkan dia istimewa. Walaupun macam biasa je, tapi dia lah yang kerja keras untuk jaga aku dan Hariz. Tak pernah dengar dia menurut walaupun dia suka bertangguh tapi dia akan buat jugak unlike me...yang asyikla dok meleter kat dia cakap kerja aku lagi banyak tapi urusan kat rumah kebanyakannya dia yang buat.

Mulai minggu depan, semua tu aku tak rasa dia boleh tolong buat lagi sebab dia dah mula kerja ikut office hour atau shift?. Semuanya akan jadi tugas aku semula. Mampukah aku tanpa bantuan si dia? Jadi tongkang pecah la rumah nanti...aku hanya akan kemas pada hari minggu saja..adeh...

Suamiku yang sentiasa menjadi tulang belakang saya. Love you always.

3 comments:

Cik Eka said...

untungnyer akak dpt husband cm abg poji nie....susah nk cr suami yg rajin cmnie...
semoge bahgie selamenyer.................

Xana said...

hehehe..mekasih..awk pun cik eka...
wish u will tie d knot ngn izi

Cik Eka said...

tq akak.....
harap2 cmtulah..tp pjlanan masih lagi jauh..
ezi baru nk stat keje taun dpn..
tepakse tggu die......
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...