Nuffnang ads

Wednesday, March 30, 2011

Hey Mr Librarian!

I love books. So does my kid. Biasa aku beli bundle. Ada gak beli kat thrift market. So far being a cheapskate mom ni beli buku pun aku nak berkira...hahaha...paying more than RM10 for small board book aku rasa cam tak berbaloi. Better I opt for bundle. Kadang-kadang ada book fair...sape-sape yang dok area Seremban/Senawang...kan Giant Senawang kat parking lot tu ada bukak book fair. Tak la besar tapi aku rasa berbaloi la beli. Untuk anak2 pre school banyak pilihan...ada 4 for RM10, 6 for RM10 kira affordable la kan. Untuk anak aku walaupun tak reti membaca lagi dan tak reti bercakap bahasa ibunda, he speaks German dan faham French ( tu pun takat aloutte aloutte lagu barney tu) tapi dah boleh ajar dia color2 da. Aku pantang buku murah aku beli. Buat stok. Pensel kaler kat carrefour ada satu kotak RM1. Crayon jenama faber castell pun ada 18 pieces RM1 sekotak. Aku beli murah2 je sebab tau dah dia asyik dok nak mencampak je kalau dah bosan. Puas tegur. Kadang dia gigit crayon tu..tu satu hal...kena tengok gak. Budget cam biskut stik tu la eh...Aku rasa koleksi buku yang si kenit ni ada dah boleh bukak library kecik untuk budak2 daaaa...last2 maknye yang baca. Huhuhu... 

Cara posing gambar terbaru. Senget kan badan. Dia ni pantang nampak camera.

Setiap kali lepas da snap mesti lari kat mama dia nak cek gambar dia look good or not. Kalau he look good dia akan gelak. If not, dia membebel dalam Tamil. Ape2lah anakku..mama angguk je.

2 comments:

Cik Eka said...

pndai dh begaya ank bujang akak....heeeeeeeeeeeee

Sierra said...

sbb dr kecik lg da rmai sgt yg ambik gbr die ( terutama makngah nye ni ) sbb tu bile nmpk kamera jd cmtu... haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...