Nuffnang ads

Tuesday, March 8, 2011

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU

[BANNER BEN ASHAARI[4].jpg]


Yang ringkas tentang saya...

Kadang2 sebagai blogger, civil servant, separuh masa berkraftangan, enjoy cook and food.

Kenangan manis sewaktu bergelar ibu

Bila dapat tau baby yang dikandungkan tu adalah baby boy. Masa tempoh mengandung scan memang tak tau jantina dia. Ramai cakap perempuan tapi dalam hati saya firmly said it's a boy. Suami saya pun memang muka terkejut sangat tengok baby ada 'bird and bell'.
Paling manis bila dapat kerja as civil servant...memang rezeki anak..masa tu tengah mengandungkan dia dalam 4 bulan.

Kenangan pahit 

Yang paling pahit biar saya simpan dalam hati jer...
Tapi yang agak pahit bila dapat posting kerja ka KL so berulang lah hari2 naik public transport dari Seremban ke KL. Satu petang nak balik terjatuh dekat Pertama Kompleks. Risau sangat ttg baby tapi semuanya ok. Tak teruk pun

Kata kata khas buat si suami ...

Terima kasih sebab masih setia bersama saya.
Walaupun sekarang terpisah sementara tanpa khabar berita (dapat khabar pun hanya melalui tinta saje!!!) tapi jangan risaukan saya dan anak...We love you and can't wait to see you...Hope all is well!

Nasihat buat anak dan juga buat anak anak yang berada di luar sana 

Be good to your parents. Loves them as they love you. We don't want anything else but we want to grow old with your love and maybe a little bit of attention

 Harapan kepada anak ...

Make a good living, sayangilah umi dan ayah ni more than we love you...


Nasihat buat si gadis di luar sana ..

Belajar agama, belajar berenang, belajar seni pertahankan diri, build up a career, be independence, don't depend fully on your bf/husband...Hope all iz wel..

8 comments:

cik ayin said...

datang dari belog BA :)

Warna Warni Kehidupan said...

melawat2 mama2 yang comel2 ini

mas.saari said...

singgah dari segmen abg ben
semoga menjadi ibu yang tabah dan cekal dlm mendidik anak2..

shah-kayrul said...

salam perkenalan...singgah dari blog ben...

tabahnyer nak berulang2 alik setiap hari....

Diari-Selebriti-Mama said...

singgah dari segmen BA.
slmt bknalan.nice blog!dah follow^^
semoga hati sentiasa bertaut wpun jauh dimata..
jemput ziarah blog http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

cik yuz said...

keep on blogging hot mama :)

rizaros said...

salam pkenalan.. datang dari blog abg ben :)
jom follow sy jgak, untuk smangat berblog n kongsi info ttg mommy..hehehe..
rizaros.blogspot.com

atie @ ejay said...

salam kenal dr segmen en.ben:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...