Nuffnang ads

Thursday, November 18, 2010

CERITA KREATIF BEN ASHAARI : BLOGGER KERING IDEA ?


image Korban sudah.
Suami kerja pulak.
Anak tidur. Kat luar mendung balik walaupun dah hujan tadi.
Gambar masa korban dah upload. Ni nak tulis pasal apa lagi ni???
Termenung depan skrin sambil berdoa dan berharap statistik pengunjung blog ramai aje la hari raya ni...



image   Huh, sungguh tak tau nak tulis apa. Oh, tengok anak tidur sedapnya. Nak tidur siang? Oh so not me. Jealous pulak tengok dia tidur. Nak tulis blog huh tak tau nak tulis apa. Jap, cari pillow book dia yang paling besar. Ho..ho...ho...my-super-jumbo-human-burger..yeay.makan budak!
Aiyooo...mummy gonna be insane...Meroyankah? Agak la..meroyan sebab tak tau tulis apa di blog dan anak jadi mangsa...


image
   Tension ni...gagagaga tak tau nak tulis apa dalam blog ni.
Selongkar peti beku jap la...Hhuhuhu...Orang kata kalau makan banyak2 boleh dapat ilham...
Daging da banyak makan so makan ringan-ringan je la. Buah lagi baik...
Mudah-mudahan tercekik biji tembikai kang ting!!! ada la idea nak tulis apa dalam blog lepas tu

imagePlan B pun gagal jugak sebab tak tercekik biji tembikai.
So, kemas mainan anak jap. Hoh..ternampak alat muzik mainan anak. Hehehe..
Main feeling cam rock star jap...Try petik sikit. So nanti mana tau tetiba jadi lagu boleh promote kat blog kan? Nama pun day-dreaming kan...so it remains jadi day dream je la kan...berangan je lebih weh xana..nak jadi rockstar apa nya suara cam katak panggil hujan (i think katak nyanyi lagi sedap kot..at least hujan turun gak. ko nyanyi apa yang turun xana weh)


image
Disebabkan plan-plan di atas tidak menjadi so terpaksa guna cara ni. Capture gambar paling seksi  comel untuk diletakkan di profile. Kalau komen kat blog orang tu nanti kuar muka comel ni mesti la orang tu teringin nak klik nama kita balik kan. 
Ok..ready..get set...let go stalking some blog...

imageOh..comelnya muka blogger ni. Cute-cute..Hati tertawan. I shout kat your shoutmix eh...Yuuu..entri dia..menusuk kalbu...terutama cite baru clash dengan awek yang dah bercinta selama 5  tahun??? Huh..ada chance ke i nak ngorat u? I tinggal komen ' Takpe la wak...bunga melur bukan sekuntum....bunga tahi ayam bersepah-sepah tepi jalan '
 


image Pada satu yang lembap (kat luar tu hujan), nak pergi cari barang dapur di tesco. Tiba-tiba :
" Heh, awak kan minah Si Mata Bulat yang senget tu yang suka tahi ayam tu kan?" aku di sapa seseorang yang agak annoying. Aku toleh,
" Laaaaa, awak Si Boboy BamBam(bukan nama sebenar) tu kan?" aku sapa la dia balik.
"Kecik je dunia kan wak...alih2 berjumpa kita jugak...." kata dia. Hahahahaha...

Tak sangka ada gak hikmahnya di sebalik kekeringan idea tempoh hari. Hasil stalking aku ke blog orang lain, virtualiti akhirnya jadilah realiti....Tapi sorry la eh.. i dah kawen...Limitnya hanya sekadar kawan...


11 comments:

Miss Yaty said...

gudluck dan salam perkenalan :)

Cik Eka Katsumi said...

bessssss.hehe

☆aDihAys☆ said...

gud luck..:)

Mr.Ix said...

singgah2 cerita kreatif kekeringan idea....

jemputlah singgah sini gak..Vote

MR.IX


http://homosapiensz.blogspot.com/2010/11/blogger-kering-idea-cerita-kreatif-ben.html

Nur Azila Ismail said...

good luck ya :)

qilarazak said...

gudluck

http://qilarazak.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif-ben-ashaari-blogger.html

iamnerves said...

haha..comel!!

Lelaki Ini said...

besh2!
moga menang!

Kalamhati said...

gud luck ya!

CekLa said...

gudluck ye!

AdiaLuze said...

Best3...Gud Luck ye awak...Hehehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...