Nuffnang ads

Thursday, December 2, 2010

BILA SI DIA BERTANYA ..



  • Pada pendapat anda , apakah yang perlu ada dalam sesebuah blog ? 
 Pada pendapat saya (eceh cam buat karangan dalam rumusan pula ), antara yang perlu ada tentunya identiti dan template yang menarik. Sebab saya perempuan, mestilah suka tengok yang comel-comel, warna background yang menarik, susun atur/reka letak widget yang kemas dan teratur. Bahasa santai sudah...
  • Bagaimanakah anda mempromosikan blog anda ?
Dengan join aktiviti-aktiviti sihat macam yang En Ben buat ni lah. Kalau rajin saya share post  dalam facebook. Selain itu, pertukaran url dengan adik-beradik. Hehehe. Masuk contest yang biasa blogger2 buat. Rajin komen kat entri blog lain selain menyibukkan diri dalam shout box blogger lain. Hoping and walking!
  • Blog bagaimanakah yang anda tidak suka masuk ? dan kenapa ?
Blog yang tiba-tiba ada lagu keluar. Sebab nya...takot wooo kalau kuar tetiba lagu berhantu. Masa upload lebih dari tiga minit. Sebab I hate waiting. Time won't wait!  Widget berterabur. Entri yang guna drop down menu dan flat list. Sebabnya pening kepala mau baca dan cari lagi. okeh, saya mengaku saya pemalas tapi 8-5 mata depan computer letih woo ni nak kena cari lagi dalam box tu untuk entri kegemaran.  Tu pandangan saya la.
  • Jika anda masuk ke sesebuah blog , bahagian manakah yang akan menarik perhatian anda ? 
Follower! Kenapa ek? Sebab jealous follewer i tak ramai...kalau entri dia letak gambar makanan yang masyukkkk...ah, lapar la...
  • Apakah kata kata semangat yang boleh anda berikan buat blogger yang mana semangat mereka telah jatuh akibat dikritik hebat oleh pembaca ?
Ikut pengalaman saya la yang pernah dicerca kawan baik sendiri dulu...just move on with your thought. Hello, we are in the world without the boundaries. So who cares about what you say...There's thousand will read my blog blog la. I can't satisfy all...Sorry!
  • Blog bagaimanakah menjadi pilihan anda ..
Simple, kemas, menarik, vibrant, childish...

Okeh, sekarang pi buat korang punya pulak. Link nya di SINI

Nota : Semua di atas hanyalah pandangan peribadi saya.

 

14 comments:

soffya cik bulan said...

adik, akak dtg dari segmen ben
keep it up ya
dlm blogging byk yg kena bljr, so, kena rajin okeh

Tok Esah said...

salam... dtg dari ben!!! selamat berkenalan yer..

Xana said...

soffya cik bulan,
Thanks for ur advice. Sy rasa sy lg tua kot..hehe..but sy bangga ada org panggil sy adik..sy nampak muda kot?

Tok Esah : terima kasih sudi datang. selamat berkenalan

misz nana said...

ziarah dari blog abang ben..

selamat berblogging :)

Cik Eka said...

eka dtg singgah jap.hehe

nur said...

jenguk segmen BA n tambah follower..
ALL IN ONE

eiela said...

salam ziarah..

Latest Entri :
Ya Allah Masaku Dah Tiba

KimiCnoL said...

Terjah dari blog abg ben..hehe
Jom Terjah..
"1.Bila Si Dia Bertanya??"

Izwan said...

we are in the world without the boundaries

suka statement ni..

zaMir said...

datang dari bl0g BA....
j0m terjah yg ni pulak...

http://ninenov91.blogspot.com/2010/12/bila-si-dia-bertanya.html

Xana said...

misz nana: terima kasih sudi melawat
eka: hehe
nur: thanks for coming here
eiela: mekasih ye datang
Kimi CnoL: oh oh...nanti i terjah blog u pulak eh
Izwan: yup...internet kan dunia tanpa sempadan
zaMir: thanks for coming

Azza Firza said...

singgah sni, hehe, nice entri, jemput singgah ya ke blog usang saya tu (: selamat berbloggging <3

Anonymous said...

Apa yang posting bagus. Saya sangat suka membaca jenis atau artikel. Aku bisa? T menunggu untuk melihat apa yang orang lain katakan.

Anonymous said...

Terima kasih atas informasi yang besar! Saya tidak akan menemukan ini dinyatakan!.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...