Nuffnang ads

Tuesday, December 14, 2010

Salah ke anak terlebih manja dengan ibunya?

A day after his last shot. Kaki kanan tak boleh gerak langsung. Berdiri pun tak boleh.

Layanan macam putera raja...

Perihal si bujang yang makin membesar.
Ai perasan lama dah yang my bujang ni makin besar makin manja dengan ai.
Contohnya, bila ai ambil dia daripada rumah his nanny mesti minta ai dukung.
Tapi kalau ayahnya yang jemput, boleh pulak dia jalan sendiri balik ke rumah pulak tu.
Bila dah sampai masa dengan ai, asyiklah nak berdukungnya sambil smooch abis satu muka ai kalau ai kata ai penat and i need some rest sebentar before i cook dinner. Nescaya, bergema lah satu rumah ai dengan tangisannya kalau ai tak dukung dia juga. As for me, i don't really mind lifting him up. He's not even 10kgs. Plus, after 12 hours i spend at work, that's the only time i can shower him with my love.

However, my hubbee reprimanding me not to pamper him so much as it will spoil him one day. I have to ask him to walk by his own whenever i pick him up from nanny.
I do not quite agree with him. I think what i've done with my dear son is still reasonable. But i do scold him when he did wrong. I even lock him in a room for 10 minutes as his punishment when he goes extreme.
Cuma ai tak boleh nak menolak bila dia depangkan tangannya untuk minta ai peluk dia after 12 terrific hours that i've spent in the office every weekdays. I need some love too.

Entahlah kawan-kawan...i try to be a good mother but at the same time i try to be the firm one whenever i did punish him. Cuma entah lah kenapa masih dikata ai terlebih bagi muka pada anak ai sendiri.

Oh, i wonder how our beloved Prophet, pampering his children and his grandchildren. I could use it as my guidance. And no one can argue me... 

4 comments:

Cik Eka said...

kesian hariz nie.......
alolololo manja dia

Zur@ZaRi said...

for me tak salah pun!!
coz me pun manja kan adam!!

Xana said...

eka : huhu..sian kan?
Zur@Zari : kan? x salah kan? org tu jeles kot sbb dia jatuh no. 2 daaa...

Cik Eka said...

tulah sian die..
tp xpela kak..dah budak2 ni mmg manja nk berkepit dgn mak dorang jer....
macam makcik eka pon.balik opis,anak dah terkam..
walaupon ada bibik,tp tetap nk umi dia jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...