Nuffnang ads

Thursday, December 16, 2010

Lagu lama menggamit memori

Semalam lepas buat entri ni [klik sini], aku sambung dengar mp3.
Banyak sangat lagu lama rupanya.
Lagu Spice Girls mengingatkan aku waktu zaman sekolah rendah. Sebabnya dipengaruhi oleh beberapa orang kawan aku yang memang die hard fan Spice Girls. Seingat aku siap ada nama group First Girls Club kalau tak salah ingatan aku la.
http://cyberextazy.files.wordpress.com/2007/08/wallpaper_spice_girls.jpg
Album ni la tgh hits masa tu.

Dengan kelompok kawan-kawan aku ni kita layan lagu English banyak. Alasan boleh improve kan English kita. Hahaha..tapi aku rasa it's useful sebab bila ada perkataan yang cam pelik je bunyinya (first time dengar) cepat-cepat refer kamus. Masa tu mana ada buku Harry Potter, Twilight lagi kan...so nak baca buku cerita pun yang famous mungkin siri-siri penyiasatan cam Hardy Boys, Nancy Drew...Aesop's Fable semua tu...sekolah aku sekolah kampung je. Bahan bacaan boleh dikatakan terhad ( ke aku yang malas baca?)

http://www.psychologytoday.com/files/u375/hardyboys2.jpg
Pernah baca koleksi English dia...tapi koleksi i sume dalam Bahasa Melayu. Hadiah daripada orang. Hehehe...bday present je dapat buku k...

http://www.pdf-freedownload.net/wp-content/plugins/RSSPoster_PRO/cache/5a89f_32974.jpg
Tak minat sangat sebab dia perempuan kot. I fancy boys only

http://www.pv.noacsc.org/Portals/0/Paputsakis/aesop.jpg
Best ooo cite menatang ni
Lagipun masa tu kan yang tengah famous adalah BSB dan Spice Girls. Boy Bands ( terutama yang hensem )memang jadi santapan pendengaran kita la masa tu. Ada lagi macam * Nsync, Boyzone...itu antara yang aku layan la. Korang?  Ada macam aku ke?

http://4.bp.blogspot.com/_pm6x2-YJt6Q/SOBPl1WyK9I/AAAAAAAAAkY/xKz0c0bkLM4/s320/bsb.jpg
All time fave! As long as u love me babeh...
http://images.fanpop.com/images/image_uploads/Nsysnc-nsync-46223_1025_769.jpg
JT...lurve ya! heheh..Chaze pun i loike!
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/2/23/Boyzone_B-Sides_and_Rarities_Album_Cover.JPG/200px-Boyzone_B-Sides_and_Rarities_Album_Cover.JPG
Sebab sume hensem2 kot.

Lepas tu, bila dah besar skit masuk sekolah menengah ada Westlife. Kaset original aku beli. Dua album aku ada. Kaset pun tah ke mana Aku memang kipas susah mati Westlife. One more is Gareth Gates yang gagap tu.



http://www.di-arezzo.co.uk/multimedia/images/wise/couv/am969254.jpg
Love you all!!
http://2.bp.blogspot.com/_qQ3KpfNOJKU/TO4uZ2OayYI/AAAAAAAAFGc/AYp1764iYL4/s320/Gareth%2BGates%2B-%2BWhat%2BMy%2BHeart%2BWants%2BTo%2BSay%2BLyrics.jpg
Gagap2 pun i boleh nyanyi k!
 
Lagu sekarang aku tak berapa nak layan kecuali lah satu dua yang catchy tu. Apa-apa pun lagu lama masih bertakhta di hatiku. Dari segi muzik dan lirik berbeza dengan lagu sekarang. Mungkin sebab faktor umur makin meningkat kot...sebab dah ada anak rasa takleh layan lagu2 muda lagi. Sekarang ni layan lagu 60-80 century jew....Hahaha...Xana, you are just 25 ler....bukan 52!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...